Middeleeuws Gilde Feestweekend St. Joris – St. Barbara

Wat was het een geweldig feestweekend 9 en 10 juli op ons idyllisch middeleeuws ingerichte feestterrein aan de Kalberg te Maarheeze, waar wij als Gilde maar ook de Gemeenschap met voldoening op terug kunnen kijken.

De voorbereiding en inrichting van het feestterrein ging vlot, mede dankzij de hulp van veel van onze Gildebroeders, partners en vele vrijwilligers.

Het begon zaterdag met een grote groep geheel in klederdracht van de middeleeuwen samen met het Gilde en de ridders te paard in vol ornaat door het dorp, de reden om extra aandacht te trekken voor ons evenement wat was het gezellig druk langs de route en kregen veel applaus voor de mooie uitgedoste groep vrijwilligers, ridders te paard en leden van het gilde die meeliepen in de optocht.

’s Avonds begon de feestavond in een fijne sfeer met Dj Mark, die de feestavond opende met lekker vlotte muziek en bracht er al meteen volop de stemming in.

Daarna kwam de imitator van André Hazes sr. met de bekendste liedjes die door het publiek hartstochtelijk werden meegezongen en bij veel aanwezigen de nodige emoties opriepen.

Tussendoor kon op het feestelijk ingerichte feestterrein ook nog volop genieten van heerlijke hapjes en lekker koele drankjes, de hapjes waren van zeer hoge kwaliteit zoals her en der te horen was.

Met de Legata’s Lederhösen Power werd meteen de polonaise in de feesttent ingezet en dat duurde met aanvulling van DJ Mark, met afwisselend meezingers en dansmuziek tot na middernacht, toen eenieder moe maar zeer voldaan huiswaarts keerde.

De zondag stond geheel in het teken voor familie en gezinnen, met een keur aan activiteiten waar de kinderen met volle overgave aan hebben deelgenomen op een volledig in middeleeuwse stijl ingericht feestterrein.

Of het nu was bij de zeer indrukwekkende vogelshow, waar de vele verschillende roofvogels wel heel dicht bij de kinderen konden komen, tot de ridders die in vol ornaat allerlei gevechten op het toernooiveld verrichtten op zeer spectaculaire wijze.

 

De klap op de vuurpijl was voor de jeugd toch wel de 10 zeer mooie middeleeuwse spelen die ze konden doen. Al deze middeleeuwse spelen zijn door eigen leden van het Gilde met vrijwilligers op fantastische wijze nagemaakt met een uiterste precisie en van grote kwaliteit.

Ook de middeleeuwse ambachten pasten naadloos in het geheel en kregen veel bekijks.

Als je niet beter wist stond je zo in de middeleeuwen hoorde je links en rechts om je heen, omdat naast de middeleeuwse spellen ook alle spelleiders uitgedost waren in prachtige middeleeuwse kledij.

Voor de ouders opa’s, oma’s en andere familieleden was volop vertier tussen al deze activiteiten door en kon men genieten van de goede muziek, al het moois en overheerlijke lekkere hapjes op het feestterrein en van elkaars gezelschap in een zeer mooie en ontspannen sfeer.

De zeer geslaagde feestdagen werden afgesloten met de uitslag kenbaar te maken van de door het Gilde georganiseerde kleurenwedstrijd voor alle bassischolen.

De jury bestaande uit deskundige dames van het Gilde en ridders die ons geweldige feestweekend een extra dimensie hebben gegeven, deze waren eensgezind de winnares is Isa Steijvers.

De winnares kreeg als prijs, een mooie nagemaakte helm en de winnares liep zeer trots met de helm te laveren tussen de ridders die ook nog in vol ornaat aanwezig waren en zij kon zo met de ridders mee op tournee van deze ridders.

Wij als Gilde zijn zeer tevreden over het verloop van ons Middeleeuwse Gilde Feestweekend en kunnen dan ook terugkijken op een zeer geslaagd evenement, we hopen dit samen met elkaar over enige jaren te kunnen herhalen.

Dit alles hadden we als organisatie natuurlijk nooit zonder hulp van de vele Gildebroeders en hun partners, vrijwilligers en de hulp van buitenaf kunnen realiseren en zijn al deze mensen die ons belangeloos hebben geholpen op welke wijze dan ook zeer dankbaar voor hun hulp en ondersteuning.

Middeleeuws Gilde Feestweekend St. Joris – St. Barbara
Middeleeuws Gilde Feestweekend St. Joris – St. Barbara
Middeleeuws Gilde Feestweekend St. Joris – St. Barbara
Middeleeuws Gilde Feestweekend St. Joris – St. Barbara