verslag KGD Bergeijk 2024

Gilde St Joris – St Barbara Maarheeze diverse eerste prijzen op de 80e Kringgildedag 2024 te Bergeijk

Op zondag 2 juni 2024 was het voor de 80ste keer de Kringgildedag, nu te Bergeijk wij hebben daar als Gilde St Joris – St Barbara met een grote delegatie aan deelgenomen.

We waren als Gilde compleet met gildejeugd, gildezuster en gildebroeders, voorafgegaan door onze standaardruiter een indrukwekkende vertoning, het publiek was dan daar zeer lovend over.

Dat alles was de jury ook niet ontgaan en er werd dan ook de eerste prijs behaald in de optocht, wat een geweldige prestatie is en waar we ook zeer trots op zijn.

Onze standaardruiter John Castelijns behaalde de eerste prijs in de optocht met zijn prachtige combinatie en een eerste prijs op het toernooiveld.

De vendeliers hebben deelgenomen aan de wedstrijden, ze behaalden daar de eerste prijs in de klasse groep van 5-6 personen, onder begeleiding van tamboers en bazuinblazers. Ook de tamboers en de schutters hebben deelgenomen aan de wedstrijden en een goed juryresultaat behaald, al met al een zeer geslaagde deelname aan dit evenement.

Mooie resultaten bereikt door veel oefenen en mede dankzij de goede begeleiding van zeer ervaren instructeurs, voor bazuinblazers en tamboers is de instructeur Rens van Hunsel, voor de vendeliers is Frans Hulsen de instructeur en de schutters oefenen samen met wapenmeester Dave van der Palen.

De terugreis met de bus was zeer gezellig en iedereen was zeer tevreden over de behaalde resultaten, in de Schutse bleef het ook nog lang gezellig.

Wij zijn als Gilde dan ook zeer trots en tevreden over de behaalde resultaten mede dankzij de inbreng van de vele jeugdleden en kijken dan ook met grote tevredenheid terug op deze zeer geslaagde 80ste Kringgildedag te Bergeijk.

Wilt u kennismaken, kom op een dinsdagavond binnenlopen in onze Schutse, of kijk op onze website www.gildemaarheeze.nl   voor meer informatie en op https://www.facebook.com/maarheezegilde voor de film over deze kringgildedag.

Ons Middeleeuws Gildefeest is op 17 en 18 augustus, reserveer alvast deze data verder informatie volgt.

                                                                                                                                                        A.H.0624

verslag KGD Bergeijk 2024