Verrassing op nieuwjaarsreceptie Gilde St Joris – St Barabara te Maarheeze

Dinsdag 3-1-2023 was de Nieuwjaarsreceptie van ons Gilde in de Schutse, het was een zeer drukbezochte receptie veel Gildebroeders, Gildezuster en partners.

Na de opening van onze Hoofdman Jac Beerten en een korte resumerende opsomming van het jaar 2022, met de Kringgildedag in Riethoven en als hoogtepunt ons meerdaags Middeleeuws Gildefeest, ook het zeer geslaagde uitstapje naar het museum voor Nostalgie en techniek in het Brabantse Langenboom, naast natuurlijk de jaarlijks terugkerende presentaties; Dodenherdenking, Kermis openen en Kermisschieten etc.

Verder een vooruitblik op de plannen voor 2023 van ons Gilde, kwam rond 21.00 uur een geweldige verrassing, ja het is echt waar ons Gilde heeft voor het eerst sinds onze oprichting rond het jaar 1511 een Koningin.

Onze Koning Jan Scheepers kwam Koningin Trudy Scheepers in vol ornaat in een prachtige outfit presenteren aan de aanwezigen, Trudy is nu als eerste vrouwelijk lid ook meteen Koningin naast haar man Jan.

Het Ooooh en Aaaah wat mooi was niet van de lucht, zij droeg een fantastisch mooie lange galajurk met alles erop en aan, geheel in onze gildekleuren met een mooi toefje in het haar, jasje en een geheel in stijl passende bloemstuk. Wat is het paar een prachtige combinatie, waar we als Gilde heel erg trots op zijn en niet kunnen wachten om ons aan buitenwacht te presenteren.

Hierna was het aan de aanwezigen om ons Koningspaar uitbundig te feliciteren en kon de Hoofdman verder met het betoog wat de plannen zijn voor het nieuwe jaar en hij legt daarbij de lat zeer hoog, met o.a. een werkgroep voor het begeleiden van de jeugdige leden.

Het accent lag hierbij vooral op, hoe we ons naar buiten toe nog meer kunnen profileren als een Gilde waar vrouwen en jeugdigen van harte welkom zijn en dezelfde mogelijkheden hebben binnen het Gilde als de mannelijke leden.

(foto Koningin Trudy en Koning Jan Scheepers)

 

Met onze Koningin als eerste vrouwelijke lid gaan we ons samen nog meer inzetten om vrouwen en jeugdigen (jongens en meisjes) onder de 16 jaar proberen te enthousiasmeren.

We hopen dat er nog vele aanmeldingen zullen volgen, zodat we dan met een grote groep vrouwen en jeugdigen ons Gilde een nog mooiere uitstraling kunnen geven als we ons presenteren bij officiële bijeenkomsten. Dus vrouwen, meisjes en jongens laat onze Koningin Trudy niet in de steek.

 

De mogelijkheden binnen het Gilde zijn zeer gevarieerd, van tamboer, bazuinblazen, vendelzwaaien, schieten, standaardruiter, lid van bestuur en legio andere mogelijkheden, naast natuurlijk de wekelijkse sociale gezellige bijeenkomsten op dinsdagavond en vrijdagmiddag.                                                                                                            

                                                                                                                                                                                                                      (foto Jac Beerten verwelkomt Koning en Koningin)

Kom gerust eens kijken op een dinsdagavond in ons Gildegebouw de Schutse ingang Kalberg achter het spoor rechts, hier wordt dan door zeer bekwame instructeurs in de meeste disciplines instructie gegeven, je mag dan vrijblijvend proberen welke activiteit het beste bij je past, de poort is nu ook open voor vrouwen en jeugdigen (jongens en meisjes).

Je kan een jaar lang als aspirant lid meedoen om te ervaren of het lid zijn van ons Gilde iets voor jou is.

Na deze beschouwingen door onze Hoofdman Jac Beerten en de toezegging dat het programma van de overige activiteiten in februari wordt gepresenteerd, werd er nog lang nagepraat over o.a. wat we allemaal gaan doen in een heel gezellige sfeer onder het genot van een hapje en een drankje, heel goed verzorgd door de gildebroeders die bardienst hadden.

Verrassing op nieuwjaarsreceptie Gilde St Joris – St Barabara te Maarheeze
Verrassing op nieuwjaarsreceptie Gilde St Joris – St Barabara te Maarheeze