Nieuwjaarsreceptie Gilde St. Joris-St. Barbara te Maarheeze 9-1-2024

Op een zeer drukbezochte nieuwjaarsreceptie van ons Gilde St. Joris-St. Barbara op dinsdag 9-1-2024, waren er een aantal belangrijke mededelingen.

Allereerst heette de Hoofdman Jac Beerten allen van harte welkom en opende met een terugblik op j.l. vrijdag 5 januari, waar we als Gilde op een waardige manier afscheid hebben genomen van onze zeer gewaardeerde Gildebroeder Henk van der Putten.

Henk is ruim 35 jaar een zeer actief lid van ons Gilde geweest en heeft zich op diverse disciplines verdienstelijk gemaakt.

Wij zullen Henk blijven herinneren als een zeer toegewijde Gildebroeder en betreuren dat hij niet meer in ons midden is.

We bedanken Henk voor alles wat hij voor het Gilde heeft gedaan en wensen Nellie, Tom en Inge heel veel sterkte met dit grote verlies.

Daarna vervolgde de Hoofdman met het jaaroverzicht, waarvan hier een beknopte samenvatting, waarbij het accent lag op de geweldige groei van het leden aantal bij zowel; jongens, meisjes, mannen en vrouwen.

In de voorgaande jaren waren het alleen mannen die bij het Gilde lid waren, maar sinds 2022 is er een grote omslag, vanaf die tijd zijn er ook meer jongeren en vrouwen lid geworden, in totaal 15 nieuwe leden.

De nieuwe actieve leden zijn al actief als; tamboer, bazuinblazer, vendelier etc. ze zijn een zeer welkome aanvulling voor ons Gilde en maken het Gilde beter toekomstbestendig.

Ze oefenen iedere dinsdagavond onder de bezielende leiding van zeer goed gekwalificeerde instructeurs in hun disciplines en we zien de vaardigheden van onze leden met sprongen vooruitgaan, wat zeer motiverend werkt natuurlijk.

 

Daarna kwam onze Prins Dave met Prinses Jolanda van carnavalsvereniging de Muuzevangers met hun gevolg binnen en bracht er meteen met gepaste muziek de stemming goed in.

Dat wij een zeer actieve en geen slapende vereniging zijn blijkt wel, want de Prins Dave, Prinses Jolanda zijn net als hun kinderen en Opa, allemaal zeer actieve leden van ons Gilde.

Alsof dat nog niet voldoende is, was Twan Meulendijk, ook lid van het Gilde net als moeder, vader en broer, afgelopen zaterdag de Boeren bruidegom met Yvonne Reiling boerenbruid bij de Boerenbruiloft in de Smeltkroes.

 

Kijkend naar de toekomst, is er voor dit jaar weer een groot Gilde evenement gepland.

We zijn in 2022 gestart met een Middeleeuws Gildefeest en het is de bedoeling dat we iedere twee jaar zo’n soortgelijk evenement zouden organiseren.

Dat wordt dit jaar ook weer een tweedaags Middeleeuws Gildefeest, met eerste dag accent op feesten, toneel en vermaak tijdens het eten en terug in de tijd van de late Middeleeuwen.

En ’s zondags willen we weer de jeugd van Maarheeze en verre omstreken kennis laten maken met de Middeleeuwen, middels spelen etc. en vooral zelf actief laten deelnemen aan al deze attracties.

 

Ook werd de naam van onze nieuwe beschermheer bekend gemaakt, we zijn zeer vereerd en blij dat dhr. Wil van Beek als beschermheer van ons Gilde gaat optreden en hij met zijn competenties ons gaat ondersteunen op diverse terreinen.

 

 

En als laatste presenteerden de dames hun nieuwe schitterend mooie outfit, een geweldig mooi geheel en een eyecatcher tijdens de optochten en bij optredens naar buiten toe, naast onze reeds prachtige combinaties van de actieve leden.

We hopen hier hoge ogen mee te gooien bij officiële optredens en optochten o.a. tijdens Kringgildedagen etc. Kijk nu zelf, is het geen plaatje?

Met alle aanwezigen hebben we samen het glas geheven op 2024 en hopen er met elkaar een heel mooi jaar van te maken.

En dat we, ook voor allen die ons een warm hart toedragen een vreugdevol, goed en mooi jaar mogen beleven, met voor iedereen de beste wensen in 2024.

Op de foto:. Anja Kilian, Trudy Scheepers, Jeanne de Regter, Manuela Kiggen, Jolanda Tiemessen en Mien Meulendijk

Nieuwjaarsreceptie Gilde St. Joris-St. Barbara te Maarheeze 9-1-2024