Maarheeze 800 jaar

Maarheeze bestaat 800 jaar en dat werd in het dorp groots gevierd op 23 september 2023, daar hebben wij als oudste vereniging van Maarheeze “ruim 500 jaar oud” Gilde St Joris – St Barbara in groten getale aan deelgenomen.

Wij hebben als Gilde volgens oud gebruik, de deelnemers van de quiz “thuis” opgehaald.

Het was een prachtig gezicht hoe buurtschappen zich hadden verzameld om vandaar de quizvragen en opdrachten op te lossen.

Rond 16.00 uur zijn we als Gilde in vol ornaat met slaande trom en bazuingeschal door de kern van Maarheeze getrokken en hebben bij 8 buurtschappen de deelnemers “thuis” opgehaald en deze liepen in een grote optocht achter het Gilde aan naar de Smeltkroes, dat was een prachtig gezicht.

 

Daar aangekomen hebben we als Gilde een vendelgroet gebracht en hierna kon het feest verder losbarsten op een zeer sfeervolle ingerichte locatie bij de Smeltkroes.

Het was voor ons een prachtige manier om ons aan de gemeenschap van Maarheeze als Gilde St Joris – St Barbara te presenteren met een groot gedeelte van onze nieuwe leden.

De mogelijkheden binnen het Gilde zijn zeer gevarieerd, van tamboer, bazuinblazen, vendelzwaaien, schieten, standaardruiter, lid van bestuur en legio andere mogelijkheden, naast natuurlijk de wekelijkse sociale gezellige bijeenkomsten op dinsdagavond en vrijdagmiddag.

Maarheeze 800 jaar
Maarheeze 800 jaar
Maarheeze 800 jaar
Maarheeze 800 jaar